7 februari 2014 - Schatrijk Katwijk: open dag archeologie

De werkzaamheden voor Kustwerk Katwijk aan het uitwateringskanaal zijn in volle gang. Op deze plek wordt ook archeologisch onderzoek uitgevoerd. Op woensdag 12 februari organiseert Kustwerk Katwijk een open archeologiedag. Tijdens deze dag leiden archeologen u rond langs het werkterrein en lichten het onderzoek toe. Iedereen is van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur. Elk uur start er een rondleiding vanaf de Boulevard ter hoogte van hotel Savoy. De laatste rondleiding is om 16.00 uur.

Op het beginpunt staat een tent met meer informatie over het onderzoek. Bezoekers kunnen hier een routekaart ophalen om de route van de rondleiding zelf te wandelen. Kinderen kunnen hier hun eigen archeologisch onderzoekje uitvoeren en krijgen een leuke beloning.

Bovendien kan iedereen een kijkje nemen in de MobiLimes. Dit is een mobiel informatiecentrum over de Limes in Nederland en Europa. Binnen is van alles te zien: foto’s van vondsten, een film, een touchscreen, digitale spelletjes voor kinderen, lokale informatie en nog veel meer.


In het project Kustwerk Katwijk werken gemeente Katwijk, hoogheemraadschap van Rijnland, provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat samen aan een veilige en mooie Katwijkse kust met voldoende parkeergelegenheid.

Delen via: twitter | facebook