1 april 2014 - Bereikbaarheid Katwijkse strand

Nu het strand weer geopend is, zoekt iedereen zijn weg naar de vertrouwde strandpaviljoens. Omdat nog volop gewerkt wordt aan de parkeergarage en de inrichting van de duinen, is het strand bereikbaar via tijdelijke opgangen. Een overzicht van de bereikbaarheid van het strand.

Waar is het strand open?
Het strand is op 1 april overal open, behalve op de volgende plekken:

  • Het Noorderstrand voor Willy Noord en het Wantveld inclusief de opgang naar Willy Noord via de Uitwatering is niet open op 1 april. Hier moet nog explosieven onderzoek worden gedaan voordat dit deel veilig open kan. Naar verwachting is dit onderzoek komend weekeinde klaar.
  • Daarnaast blijft het strand tussen de D(e)inig en de zuidkant van de uitwatering niet toegankelijk omdat dit terrein nodig is voor de opslag van zand.

Bereikbaarheid strand
Het strand langs de Zuidboulevard is te bereiken via het nieuw ingerichte duingebied met duinovergangen. Het strand ter hoogte van het centrum en langs de Noordboulevard is te bereiken via tijdelijke verhoogde voetgangersbruggen. Het Noorderstrand en het Zuiderstrand zijn bereikbaar via de gebruikelijke strandopgangen.

Bereikbaarheid voor mindervaliden
De vier tijdelijke bruggen zijn niet geschikt voor mindervaliden en kinderwagens. Mindervaliden en mensen met kinderwagens kunnen op de volgende manieren het strand bereiken:

  • via de definitieve opgangen bij het Noorderstrand en het Zuiderstrand.
  • via de zuidelijke bevoorradingsweg. Deze start bij de opgang tegenover de Vuurbaak / het Zeepaviljoen en loopt achter de paviljoens langs over het strand.
  • voor de paviljoens langs de Noordboulevard (ter hoogte van de tijdelijke bruggen) is het in overleg met de paviljoenhouders in het weekend en na werktijd mogelijk om mindervaliden te halen en te brengen.

Verkeerssituatie
De Boulevard is open voor verkeer. Ter hoogte van hotel Noordzee komt een tijdelijke wegversmalling. De wandelpromenade is tijdelijk smaller door de werkzaamheden aan de parkeergarage. Bezoekers van het strand kunnen hun auto parkeren op de bestaande parkeerplaatsen bij de Noordduinen, de Zuidduinen, langs de Boulevard en op de tijdelijke parkeerplaatsen bij restaurant De Zwaan.

EHBO en reddingsbrigade
De posten van de Katwijkse Reddings Brigade blijven aankomend jaar nog op hun oude plek. De Noordpost staat tussen paviljoen Het Wantveld en Willy Noord. De Zuidpost staat tussen paviljoen Willy Zuid en Benny’s Beach Inn. In beide posten is EHBO aanwezig.

Meer informatie over de bereikbaarheid en de werkzaamheden
Voor toeristen en bezoekers is een toeristenkaart in de maak. Hierop is de bereikbaarheid van het strand voor dit zomerseizoen aangegeven. De kaart is vanaf 12 april beschikbaar voor alle horeca en geïnteresseerden. Natuurlijk blijven wij u op de hoogte houden over de uitvoering van de werkzaamheden via: de maandfaseringskaarten, bewonersbrieven, de website Kustwerk Katwijk, twitter (@kustwerkkatwijk), de digitale nieuwsbrief en natuurlijk in het Informatiecentrum (gebouw de Waaier: hoek Boulevard - Seinpoststraat). Vanaf mei kunt u de werkzaamheden aan de parkeergarage goed bekijken vanaf een aantal uitkijkpunten in de duinen.

Feestelijke opening strandseizoen
Op zaterdagmiddag 12 april wordt vanaf 13.00 uur het strandseizoen feestelijk geopend in en rond het centrum van Katwijk aan Zee. Ook Kustwerk Katwijk heet u daarbij van harte welkom.

Delen via: twitter | facebook